HockeyNews
PLUS

Luleåstjärnan: ”Vi har varit en bra matchning”

(4474) Jack Connolly
Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Etta i den interna skytteligan och näst mest istid i laget.

Jack Connolly har fått en smakstart i Luleå, efter ett tungt år i Rögle.

– Jag försöker göra det bästa av minuterna coachen ger mig, säger 29-åringen till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG

Tittar man i Luleås poängliga förstår man att mycket av lagets offensiv handlat om kedjan med Austin Farley, Petter Emanuelsson och Jack Connolly så här långt. Trion ligger etta, tvåa och trea i den interna poängligan.

– De satte ihop oss från start och vi fick bra kemi direkt. Vi kompletterar varandra bra på isen. Petter är stark i hörnen och smart med pucken. Austin har bra speed och är också en smart spelare. Vi har fått bra start, säger Jack Connolly.

Amerikanen skulle egentligen ha spelat i Rögle den här säsongen, men hans kontrakts bröts, trots att det var ett år kvar på det.

– Det blev ändringar i organisationen och det är en del av spelet. Jag har mycket respekt för Abbotts och de andra i organisationen. Sedan gav Luleå mig en chans. Än så länge har vi varit en bra matchning, säger Connolly.

Tränaren Thomas Berglund är imponerad av nyförvärvet.

– Han har gjort det bra. Så här långt över förväntan. Han har tagit hand om det förtroende han fått, tillsammans med sina kedjekamrater. Alla har varit bra, säger Berglund.

Connolly har gjort tre mål och tre assist på nio matcher och att Berglund är nöjd med honom märks på istiden. Amerikanen snittar nästan 20 minuter per match, bara Erik Gustafsson spelar mer i laget.

– Coachen har visat mycket förtroende, och jag försöker göra det bästa av minuterna han ger mig. Jag vill vara en att räkna med bakåt, bra vid tekningarna och samtidigt hjälpa till offensivt också, säger Connolly.

Förutom Rögle och Luleå har Connolly spelat i Leksand samt Färjestad, och han är nu inne på sin åttonde säsong i Sverige.

– Jag kom direkt från college och både jag och min fru gillar landet. Ligan är en av världens bästa. Vi har kanske blivit bekväma, och vi gillar människorna här. När vi kan stanna här, varför byta?

Hur går det med svenskan?

– Jag kan förstå en hel del, men det är svårare att prata. Men vissa saker har jag lärt mig under åren, men förmodligen inte så mycket som jag kanske borde ha gjort, men jag försöker lära mig mer, säger han.

FAKTA: Connollys säsong i siffror:
Matcher: 9

Poäng: 6

Mål: 3

Assist: 3.

Plus/minus: +2

Isitid per match: 19.37

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!